Vijesti Sport Najuspješnije ekipe iz Prnjavora i Dervente

Najuspješnije ekipe iz Prnjavora i Dervente

0

Na kvalifikacionom takmičenju “Djeca u saobraćaju”, koje je proteklog vikenda u Derventi organizovao Auto-moto savez i Pedagoški zavod RS, u dalji tok takmičenja plasirale su se ekipe OŠ “Petar Kočić” iz Šibovske kod Prnjavora i OŠ “19. april” iz Dervente. U poznavanju saobraćajnih propisa i praktičnom upravljanju biciklom iskazivali su se učenici 18 ekipa iz 13 škola.

Djeca u saobracaju

– Učenici su škazali zavidno poznavanje saobraćajnih propisa. A osim što su se dobro pripremili za takmičenje, đaci su isto tako pokazali da im je stalo da budu što sigurniji učesnici u saobraćaju – rekao je sekretar Auto-moto društva iz Dervente Dragoljub Đukić. Đukić je istakao da je učenicima najzanimljivije bilo takmičenje u upravljanju biciklom.

– Učenici iz svih 18 ekipa, koje su se takmičile, kazali su da im vožnja bicikla, prema saobraćajnim propisima, nije strana. To ohrabruje, posebno zbog toga što većina opština nema izgrađene biciklističke staze – naglasio je Đukić.

Č.V. – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here