Vijesti Najave i obavještenja “Najveća je ljubav raširene ruke“: Kanadska humanitarka Gordana Laković održaće književno veče...

“Najveća je ljubav raširene ruke“: Kanadska humanitarka Gordana Laković održaće književno veče za djecu

0
Gospođa Laković prima priznanje u ime Srpske nacionalne akademije iz Toronta

Kolo srpskih sestara “Carica Milica” i Narodna biblioteka “Branko Radičević” organizuju književnu veče za djecu na kojoj će se Dervenćanima predstaviti književnica i humanitarka Gordana Petković Laković, rođena Beograđanka koja živi i radi u Kanadi.

Radi se o poeziji koju autorka još nije objavila.

Želim da se upoznam sa dječicom i da im pričam o Kanadi, pročitam nekoliko pesmica i podelim neke sitnice za školu, poput olovki za školu, tempera i slično, poručila je autorka

Gordana Petković Laković je rođena 1960. u Beogradu, a sa porodicom se 1994. doselila u Toronto, gdje i živi i radi.  Njena prva knjiga, “Kolona”, nastala je na osnovu bilježaka o istinitim događajima u kojima je učestvovala ili bila u ulozi svedoka. Posvetila ih je svojoj djeci Goranu i Mariji, sa porukom da ne zaborave svoj jezik, svoje korene i da čuvaju uspomenu na svoju otadžbinu.

Književno veče održače se u utorak (23. oktobra) od 19.00 časova u Biblioteci.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here