Vijesti Društvo “Naredne godine posao će biti završen”: Slijedi novo proširenje kanalizacione mreže u...

“Naredne godine posao će biti završen”: Slijedi novo proširenje kanalizacione mreže u Novom naselju

0

U Novom naselju ovih dana završen je novi dio kanalizacije, čime je 41 novo domaćinstvo priključeno na kanalizacionu mrežu. Time je završen dio projekta vrijednosti 80.000 maraka predviđen prošlogodišnjim budžetom opštine.

U narednim danima očekuje se raspisivanje tendera u vrijednosti od 60.000 maraka za novo proširenje, a nakon izvođenja tih radova 90 odsto naselja biće priključeno na kanalizacionu mrežu, dok bi naredne godine ovaj posao trebao biti u potpunosti završen, kaže načelnik Odljenjenja za stambeno-komunalnu oblast Goran Jevtić.

U toku su i radovi na proširenju vrtića “Trol” za 500 novih kvadrata, za šta je predviđeno 400.000 maraka, kao i asfaltiranje 10 seoskih puteva, od kojih je do sada pola završeno. Radovi na ojačavanju Rapćanskog mosta su takođe pri kraju, dok uređenje Gerontološkog centra Derventa teče predviđenom dinamikom, jer su pri kraju radovi na izgradnji mreže za fekalnu i oborinsku kanalizaciju, te izrada hidrantske mreže i priključenje na vodovod. Odmah potom uređivaće se pješačke staze i putevi u okolini objekta, kaže Jevtić.

On je takođe najavio skoro raspisivanje tendera za izgradnju parka “9. januar” i početak asfaltiranja novih petnaestak seoskih puteva i kraćih gradskih ulica u narednih desetak dana.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here