Vijesti Društvo Nastavak postavljanja signalizacije

Nastavak postavljanja signalizacije

0

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske odobrilo je sredstva za projekat „Turistička signalizacija opštine Derventa – druga faza“ javnoj ustanovi „Turistička organizacija opštine Derventa“, a direktor Damir Kljajić u petak (13.12.2012.) prisustvovao je svečanom potpisivanju ugovora u zgradi Vladi Republike Srpske.

Nastavak postavljanja signalizacije

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić rekla je da Ministarstvo svake godine putem javnog konkursa dodjeljuje finansijska sredstva za realizaciju projekata iz oblasti turizma, a koji imaju za cilj razvoj i promociju turizma u Republici Srpskoj.

– Ove godine javni poziv za prijedloge projekata koje će da finansira Ministarstvo trgovine i turizma bio je objavljen u avgustu, a u Ministarstvo su pristigla 273 prijedloga projekata, naglasila je Ibrišagić-Hrstić.

Ibrišagić-Hrstić je dodala da od svih pristiglih prijedloga oko 70 nije zadovoljavalo ni formalne uslove, a finanisirano će biti samo 80 projekata, koji ispunjavaju sve uslove propisane Uredbom o uslovima i kriterijumima za dodjelu namjenskih sredstava za razvoj turizma.

– Sredstva koja će biti odobrena po osnovu prihvaćenih projekata iznose oko 750.000 KM i biće raspoređena za razne aktivnosti za razvoj turizma u RS, istakla je Ibrišagić-Hrstić.

Kljajić je podsjetio da su aktivnosti na postavljanju turističke signalizacije započele prošle godine, a signalizacija je postavljena u većem dijelu gradskog naselja Derventa.

– U okviru nastavka projekta biće nastavljeno postavljenje turističke signalizacije i u seoskim naseljima opštine Derventa, kazao je Kljajić. Dodao je da je Ministarstvo za ovaj projekat odobrilo 2.000 maraka i da dio sredstava za realizaciju projekta obezbijediti i opština Derventa.

– Za završetak projekata, odnosno za postavljanje turističke signalizacije na području cijele opštine Derventa, potrebno je još sredstava, ali se nadamo da ćemo u narednim godinama uz podršku nadležnih ovaj posao da privedemo kraju, rekao je Kljajić.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here