Vijesti Društvo Nastavlja se program sufinansiranja nabavke mađarske poljoprivredne mehanizacije

Nastavlja se program sufinansiranja nabavke mađarske poljoprivredne mehanizacije

0

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objavla je drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima i prerađivačima u Srpskoj i Brčko distriktu za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata u okviru realizacije prvog Programa podrške Vlade Mađarske privredi u Republici Srpskoj.

Tim povodom u Centru za kulturu je danas održana sveobuhvatna prezentacija derventskim poljoprivrednicima kako bi im što bolje približili prednosti ovog programa.

Javni poziv traje do 14. oktobra, a maksimalni iznos kojeg poljoprivrednici mogu dobiti je do 25 000 evra, donosno do 70 odsto vrijednosti opreme. Novina u ovom pozivu je da sada mogu da apliciraju prerađivači hrane, voća, povrća, meda, džemova i sličnog, kaže Vanja Savičević iz Progresussa.

On ističe da je ovoga puta procedura olakšana jer su potrebni samo kopija lične karte, lista parcela i uvjerenje iz Registra poljoprivrednih gazdinstava, te ponuda distributera sa deklaracijom o mađarskom proizvodu.

Preporučio bih svima da što prije pronađu ono što im je potrebno i da se što prije registruju u sistemu. Privrednici nemaju nikakvu obavezu sve dok ne objavimo da je njihov projekat odobren, a čak i tada mogu da se povuku svoju aplikaciju. Tek nakon potpisvanja ugovora oni uplaćuju svoju trećinu cijene, istakao je Savičević, pozvavši privrednike da se prijave i unaprijede svoju proizvodnju.

Prvim pozivom je odobrena nabavka poljoprivrednih mašina za 650 subjekata koji već dobijaju svoje mašine, tako da se očekuju i veće interesovanje ovog puta.

Derventski poljoprivrednici sve informacije o projektu mogu dobiti u kancelariji Progresussa u Derventi u Ulici Stevana Nemanje.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here