Vijesti Društvo Ne ostavljajte lične i bankovne podatke prilikom ove vrste internet kupovine

Ne ostavljajte lične i bankovne podatke prilikom ove vrste internet kupovine

0

Nakon što je nekoliko naših sugrađana postalo žrtve prevara nepoznatih lica koja su im se javila nakon što su vidjela njihove oglase na specijalizovanom sajtu „OLX“, slične situacije su se ponovile u Doboju i tesliću.

Službenici Policijske uprave Doboj preduzimaju sve mjere i radnje u cilju identifikovanja lica koja su izvršila krivična djela „prevara“, te ovom prilikom apelujemo na građane da prilikom kupovine i prodaje preko interenta ne nasjedaju na ovakve vidove prevara i da ne daju lične i bankovne podatke licima čiji im je identitet nepoznat, poručuju iz Policijske uprave Doboj.

Policijskoj stanici Teslić ove sedmice su se obratila dva oštećena lica sa područja opštine Teslić, koja su prijavila da su putem aplikacije „WhatsApp” stupila u kontakt sa nepoznatim licima radi kupoprodaje, te nakon što su se dogovorili oko kupovine nepoznata lica su im dostavila link sa lažnim logom „BH pošta“ i potom zatražila da popune naveneni link, a nakon što su oštećena lica unijela svoje podatke kao i podatke sa svojih tekućih računa, sa njihovih računa je skinut sav novac, navode iz Policijske uprave Doboj.

Ukoliko građani budu predmet ovakvih ili sličnih zloupotreba potrebno je da to odmah prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj telefona „122“, podsjećaju.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here