Vijesti Društvo Nema više “bb” kućnih adresa

Nema više “bb” kućnih adresa

1

Od 1. januara ove godine u Derventi više neće biti “bb” adresa i svi postojeći objekti, kao i oni koji će se tek izgraditi, dobiće svoj kućni broj.

Ovo je veliki projekat koji se provodi na području čitave BiH, a opština Derventa je među prvim lokalnim zajednicama koje su ga realizovale, istakao je Goran Jevtić, načelinik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

Elektronski adresni registar dio je velikog projekta u oblasti zemljišne administracije u BiH, podržan je od Kraljevine Švedske, a realizovan u saradnji sa Republičkom geodetskom upravom. Planirano je da sva rješenja o kućnim brojevima budu podijeljena u toku ove godine, tako da građani treba da očekuju da će im biti uručena na kućnu adresu, naglasio je Jevtić.

Oni koji ne preuzmu rješenje na licu mjesta dokument mogu dobiti u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove. U samom aktu definisani su izgled, dimenzuje i materijali koji se odnose na table sa brojevima.

Podaci o kućnim brojevima pohranjeni su u centralnom adresnom registru u Banjaluci, a te podatke će prilikom izdavanja ličnih identifikacionih dokumenata koristiti i MUP, što građanima olakšava procedure.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here