Vijesti Društvo Nema više liste čekanja: Svečano otvoren novi dio vrtića “Trol” – FOTO/VIDEO

Nema više liste čekanja: Svečano otvoren novi dio vrtića “Trol” – FOTO/VIDEO

0
Konačno dobra vijest za derventske roditelje koji su muku mučili sa upisom djece u vrtić. Nadograđen je objekat predškolske ustanove “Trol” koja sada može da primi još 90 mališana. Liste čekanja sada su prošlost.

Vrtić je dobio novih 500 kvadrata, a time i nove radnike.

Uz to smo dobili nova radna mjesta gdje smo zaposlili šest vaspitača, jednog asistenta u nastavi i dva pomoćna radnika koji su nam takođe bili prijeko potrebni, izjavila je Gordana Simić, direktor Predškolske ustanove ”Trol” Derventa.

Dogradnja je koštala 570 hiljada maraka. 400.000 je obezbjedila Vlada Republike Srpske, a ostatak opština Derventa.

I to je pokazatelj da je Vlada opredjeljenja da se u predškolsko vaspitanja i obrazovanja sve više ulaže i da se procenat obuhvata djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem treba povećati, smatra Nataša Cvijanović, načelnik Odjeljenja za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Evo i da se vidjeti rezultat i ako bogda u budžetu i za sljedeću i za naredne godine uvijek će se nešto lijepo dešavati, dodao je Milorad Simić, načelnik opštine Derventa.

Roditelji mjesečno plaćaju 150 maraka za boravak djeteta u vrtiću “Trol“.  Za drugo dijete iznos je prepolovljen dok treće boravi besplatno.

ATV/Video BN

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here