Vijesti Društvo “Nisam bila pod staklenim zvonom”: RTRS-ov dokumentarac o Violeti Pećić – VIDEO

“Nisam bila pod staklenim zvonom”: RTRS-ov dokumentarac o Violeti Pećić – VIDEO

1

Radio-televizija Republike Srpske, u režiji Branka Lazića, snimila je dokumentarni film “Nisam bila pod staklenim zvonom” o našoj sugrađanki Violeti Pećić.

Violeta Pećić, nastavnik muzičke kulture u Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost”, govorila je bolesti koja je dovela do gubitka vida, odrastanju, obrazovanju u internatu, svojim afinitetima prema čitanju, klaviru i recitovanju, kao i o svakodnevnim poteškoćama, odnosu okoline i predrasudama društva.

Podsjetila nas je kako je nabavljen njen vodič Lija i na probleme sa arhitektonskim riješenjima u našem gradu.

Pogledajte dokumentarni film “Nisam bila pod staklenim zvonom”:

RTRS

1 komentar

 1. Violeta,
  kako se ono kod nas u Bosni kaže, ´iz tvojih usta u božije uši´, prijatno te slušati i gledati, i čitavoj tvojoj ispovijesti se nema što dodati niti oduzeti. Moram priznati, sa jedne strane vrlo dirljivo i ekspresivno da mi se na momente činilo kako mi nedostaje i zraka i vode, a to su trenuci kad čovjek razumije i osjeća. Iako mi ne pripada pravo da se stavljam u poziciju da mjerim stepen inteligencije bilo koga, jednostavno ću reći: inteligentna žena, ali i , zašto to ne reći, zgodna i prijatna, u tolikoj mjeri riječita da bi mogla davati časove lijepog govora i retorike.
  Na žalost, po pitanju predrasuda, stigmatizacije-što je opet odraz socijalnog i društvenog primitivizma-kada se radi o hendikepiranim licima, izgleda se nije mnogo toga promijenilo, Balkan ostaje Balkan… Tako je otprilike bilo i ranije, a moja pokojna majka je znala reci: ´Pa ako sam slijepa nisam luda´! i mislim kako tome nije potreban bilo kakav komentar.
  I zato, nedaj se Violeta, budi to što jesi, puno zdravlja i sreće uz napomenu kako si mi danas svojom životnom pričom uljepšala dan.

  Lijep pozdrav iz tmurne i prohladne Njemacke!

  Ranko Popović

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here