Vijesti Privreda Njemačko preduzeće zainteresovano za pokretanje proizvodnje u Derventi

Njemačko preduzeće zainteresovano za pokretanje proizvodnje u Derventi

1

Danas je opštinu Derventa posjetila delegacija njemačkog preduzeća „Vebo“, koja je tom prilikom razgovarala sa načelnikom opštine Miloradom Simićem i saradnicima oko potencijalnog pokretanja proizvodnje.

13689804_10208568951295406_226746411_n

Njemačkim privrednicima su prezentovane komparativne prednosti koje pruža naša opština, prvenstveno kada je u pitanju privredno okruženje, kao i strateški položaj, kako zbog blizine granice sa Evropskom unijom, tako zbog povezanosti sa regionalnm centarima Beogradom, Sarajevom i Zagrebom. Zahvaljujući tome, kao i jednostavnim postupcima registracije preduzeća, u Derventi posluje nekoliko desetina inostranih firmi, a krenulo se i sa prilagođavanjem obrazovnog procesa potrebama tržišta rada, istaknuto je.

Aksel Vitig, vlasnik njemačkog preduzeća „Vebo“, koje zapošljava 90 radnika i bavi se proizvodnjom djelova za auto-industriju i inkluzivnog alata za automatske i elektronske pogone, rekao je da je upravo strateški položaj jedan od razloga zbog kojih je Derventa privlačna za investiranje. Istakao je potrebu za dugoročnom saradnjom sa obrazovnim institucijama, koje bi njegovo preduzeće pomoglo finansijski i kroz sredstva za rad.

– Za početak nam je potrebno 10.000 metara kvadratnih zemljišta, a zaposlili bi pet do deset ljudi. U budućnosti planiramo proširenje na 30.000 metara kvadratnih zemljišta i na oko 30 zaposlenih radnika, kaže Vitig.

Nakon sastanka, delegacija je upoznata sa potencijalnim lokacijama koje bi im odgovarale za eventualnu izgradnju novih proizvodnih pogona.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here