Vijesti Privreda Novi austrijski investitor uskoro pokreće proizvodnju

Novi austrijski investitor uskoro pokreće proizvodnju

5

Načelnik opštine Milorad Simić razgovarao je juče sa predstavnicima firme „M5 –Tech“, novim austrijskim investitorom koji uskoro pokreće proizvodnju u Derventi.

Vlasnike Petera i Marka Kasmanhubera (Peter i Marco Kassmannhuber), te Majka Šauniga (Mike Schaunig) Simić je upoznao sa privrednim prilika na području opštine i uslovima poslovanja privrednih subjekata.

U prvoj fazi proizvodnja u “M5-TECH” će biti bazirana na proizvodnju dijelova za autoindustriju, a u narednom periodu i proizvodnju namjenskih mašina za proizvodnju dijelova za autoindustriju. Proizvodnja će se odvijati na savremenim CNC mašinama, a sve proizvedeno će biti namijenjeno evropskom tržištu. Vlasnici posjeduju firmu pod istim nazivom u gradu Klagenfurtu u Austriji, saopšteno je iz Opštinske uprave Derventa.

Procedure oko registracije firme u Derventi su završene, objekat je u pripremi tako da bi proizvodnja, prema planu, trebalo da bude pokrenuta do kraja godine.

Za direktora firme u Derventi imenovan je Goran Cvjetković.

Derventa Cafe

5 KOMENTARI

  1. Ova firma iz Austrije nema cak ni web stranicu. Na internetu se moze naci da ima tri zaposlena u nekoj privatnoj kuci u selu. Nemaju nikakvu proizvodnju, nego su registrovani kao trgovina. O cemu se radi. Moguce je da samo zele da uzmu beneficije i nestanu, kao i mnogi.

  2. To su najbolje firme. Trguju i u garazi proizvode robe svih vrsta. Secer, so, biber, zupcanici , potkovice, makaroni, sarafi, zica, ulje, brasno, cement, cipele, pekmez……..

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here