Vijesti Kultura i obrazovanje Novi roman Steve Grabovca u širem izboru za NIN-ovu nagradu

Novi roman Steve Grabovca u širem izboru za NIN-ovu nagradu

0

U širem izboru za NIN-ovu nagradu našlo se 38 romana, a među njima je i drugi roman Brođanina Steve Grabovca “Poslije zabave”, objavila je banjalučka izdavačka kuća “Imprimatur”.

Stevo Grabovac je rođen 9. novembra 1978. u Slavonskom Brodu. Odrastao je i završio srednju školu u Bosanskom Brodu. Studirao je na Tehnološkom fakultetu u Banjaluci. Objavio je zbirku pjesama „Stanica nepostojećih vozova“ 2007. godine.

Njegov prvi roman „Mulat albino komarac“ (2019) završio je u najužem izboru za NIN-ovu nagradu i dobio je nagradu Šušnjar. Živi i radi u Banjaluci.

Četiri godine nakon objavljivanja romana “Mulat albino komarac”, stigao je novi roman Steve Grabovca “Poslije zabave”.

Žiri za dodelu NIN-ove nagrade za 2023. godinu odabrao je 38 romana u širi izbor – od ukupno 188 primljenih na konkurs, a među odabranima su i ovoga puta i debitanti, i nekadašnji dobitnici.

Uži izbor biće objavljen u NIN-u 11. januara, sa kratkim prikazima odabranih romana, a najuži krug i razgovori s finalistima bi objavljeni sedam dana posle toga, najavila je redakcija NIN-a.

Članovi žirija – Tamara Mitrović, Violeta Stojmenović, Žarka Svirčev, Milena Đorđijević i Goran Korunović (predsednik), saopštiće ime dobitnice ili dobitnika NIN-ove nagrade 29. januara oko podneva.

Agencije

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here