Vijesti Društvo O prevenciji nasilja i sa mladima

O prevenciji nasilja i sa mladima

0

U okviru provođenja kampanje „16 dana aktivizma žena u borbi protiv nasilja“, Udruženje žena Derventa je u Stručnoj i tehničkoj školi održalo radionicu o prevenciji nasilja kojoj je prisustvovalo 25 učenika i učenica.

Cilj radionice je osnaživanje mladih za prevenciju rodno zasnovanog nasilja i diskriminacije, nenasilnim obrascima ponašanja i nulta toleranciji na nasilje.

Posebna pažnja posvećena je nasilju na društvenim mrežama i mjerama zaštite. Ova vrsta nasilja je u porastu među mladima i zaključeno je da je prevencija važna kako bi se mladi upoznali s posljedicama, a i mjerama zaštite. Zaključeno je da će o ovoj temi upoznati i ostale učenike prilozimka u školskom liust „Strško“, saopšteno je iz UŽ Derventa.

Kampanja „Stop nasilju“ vršena je u toku obilježavanja „16 dana aktivizma žena“, a aktivnosti su podržane od Ženske mreže BiH i Grada Derventa.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here