Vijesti Društvo Održani parastosi

Održani parastosi

0

U nedjelju, u organizaciji Mjesne boračke organzacije Agići-Miškovci, na području MZ Agići, održana su dva parastosa za poginule borce i civilne žrtve u oba protekla rata. Molitve su služili sveštenici Srpske Pravoslavne Crkve protojerej-stavrofor Dragan Kainović i protojerej Radojica Ćetković.

Odrzani parastosi

U selu Rapćani, uz oko 70 prisutnih, parastos je održan u 12 časova, a pored porodica poginulih boraca i načelnika opštine g-dina Milorada Simića cvijeće su položili predstavnici Udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, predstavnici političkih subjekata SNSD-a, SDS-a, SP-a i SNS-a, kao i predstavnici MZ Agići.

Parastos u Lugu na spomen obilježju kod „Agićke škole“ , uz oko 150 prisutnih, počeo je u 13 časova. Pored mještana, porodica poginulin boraca i civilnih žrtava rata i načelnika opštine, počast, uz polaganje cvijeća, odali su predstavnici Boračke organizacije opštine Derventa i mjesne Boračke organizacije Agići-Miškovci, Opštinska organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila,Udruženje ratnih vojnih zarobljenika, Udruženje ratnih vojnih invalida 1991. – 1995. i Opštinska organizacija Ravnogorskog pokreta Otadžbine Srpske.

Takođe, pored navedenih organizacija i udruženja počast su odali i politički predstavnici SNSD-a, SDS-a, SP-a i SNS-a,, kao i predstavnici MZ Miškovci i MZ Agići.

Nakon parastosa, i posluženje koljiva, prisutni su nastavili druženje u prostoriji osnovne škole uz osveženje i skromnu čast koju je pripremio Organizacioni odbror Mjesne boračke organizacije.

derventskilug.info

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here