Vijesti Društvo Održani parastosi

Održani parastosi

0

U nedjelju, u organizaciji Mjesne boračke organzacije Agići-Miškovci, na području MZ Agići, održana su dva parastosa za poginule borce i civilne žrtve u oba protekla rata. Molitve su služili sveštenici Srpske Pravoslavne Crkve protojerej-stavrofor Dragan Kainović i protojerej Radojica Ćetković.

Odrzani parastosi

U selu Rapćani, uz oko 70 prisutnih, parastos je održan u 12 časova, a pored porodica poginulih boraca i načelnika opštine g-dina Milorada Simića cvijeće su položili predstavnici Udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, predstavnici političkih subjekata SNSD-a, SDS-a, SP-a i SNS-a, kao i predstavnici MZ Agići.

Parastos u Lugu na spomen obilježju kod „Agićke škole“ , uz oko 150 prisutnih, počeo je u 13 časova. Pored mještana, porodica poginulin boraca i civilnih žrtava rata i načelnika opštine, počast, uz polaganje cvijeća, odali su predstavnici Boračke organizacije opštine Derventa i mjesne Boračke organizacije Agići-Miškovci, Opštinska organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila,Udruženje ratnih vojnih zarobljenika, Udruženje ratnih vojnih invalida 1991. – 1995. i Opštinska organizacija Ravnogorskog pokreta Otadžbine Srpske.

Takođe, pored navedenih organizacija i udruženja počast su odali i politički predstavnici SNSD-a, SDS-a, SP-a i SNS-a,, kao i predstavnici MZ Miškovci i MZ Agići.

Nakon parastosa, i posluženje koljiva, prisutni su nastavili druženje u prostoriji osnovne škole uz osveženje i skromnu čast koju je pripremio Organizacioni odbror Mjesne boračke organizacije.

derventskilug.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here