Vijesti Privreda Održana sjednica Privrednog savjeta: Projekat “Life” unapređuje rad sa investitorima

Održana sjednica Privrednog savjeta: Projekat “Life” unapređuje rad sa investitorima

0

Privredni savjet Opštine Derventa održao je prošle sedmice treću redovnu sjednicu na kojoj je razmatrana Informaciju o reformama i napretku ostvarenom u okviru Projekta LIFE, kojeg implementira Međunarodna finansijska korporacija (IFC), a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić istakao je da opština privodi kraju uspostavu novog regulatornog okvira, te da su saradnici iz IFC-a sačinili detaljan prijedlog usklađivanja svih postupaka i njihove racionalizacije, što će značajno unaprijediti poslovno okruženje Dervente.

Opština očekuje povećanje investicija i ukupne privredne aktivnosti, nakon što se planirane aktivnosti provedu i reforme zažive na terenu. Projektom LIFE posebno će biti unaprijeđen sistem rada sa investitorima. U tom smislu, opština je uspostavila evidenciju postojećih i potencijalnih investitora i započela program postinvesticijske podrške sa već prisutnim investitorima, a pri kraju je izrada Investicijskog profila koji će uskoro biti predstavljen, što će značajno olakšati prezentaciju potencijala opštine novim investitorima, rekao je Jeftić.

Pozdravivši ostvarene rezultate, Privredni savjet je pozvao opštinsku administraciju da Savjetu redovno dostavlja informacije o napretku ostvarenom u provođenju regulatornih reformi i projekta LIFE.

Savjet je usvojio i zaključak kojim se Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti zadužuje da uputi inicijativu nadležnim institucijama u Republici Srpskoj da se izvrši rasterećenje privrede u smislu smanjenja opterećenja na rad.

Privredni savjet okuplja najuticajnije predstavnike privatnog i javnog sektora, radi uspostave dijaloga i poticanja inicijativa usmjerenih ka stvaranju boljeg poslovnog okruženja u Derventi, a formiran je u sklopu aktivnosti Projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou „LIFE“.

Derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code