Vijesti Društvo Ojačati institucije za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja

Ojačati institucije za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja

0

Simbolično, na Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, koji se obilježava 18. oktobra, održan je drugi sastanak lokalnog Multisektorskog tima za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja na kojem su izneseni prijedlozi za zagovaračke aktivnosti u cilju poboljšanja pružanja pomoći i usluga žrtvama rodno zasnovanog nasilja. 

Ovom prilikom razgovaralo se i o preprekama i mogućnostima efikasnijeg odgovora na suzbijanje rodno zasnovanog nasilja.

– Na osnovu iznesenih prijedloga projektni tim će na sljedećem sastanaku pripremiti informaciju s preporukama i smjernicama za poboljšanje servisa podrške i pomoći žrtvama rodno zasnovanog nasilja na osnovu koje će se izraditi Sporazum o saradnji i primjeni preporuka i smjernica. Ove zagovaračke aktivnosti imaju za cilj da uz podršku vlasti u lokalnoj zajednici ojačamo institucionale i socijalne mehanizme za kvalitetniju podršku i pomoć žrtvama nasilja, kaže koordinatorica projekta Jovanka Popović.

Inače, navedene aktivnosti se provode u okviru projekta “Jačanje institucija na lokalnom nivou za kvalitetniju podršku i pomoć žrtvama rodno zasnovanog nasilja”, podržanog od fondacije TRAG iz Beograda i finansiranog od OAK Fondacije iz Švicarske.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here