Vijesti Društvo “Oružje nije igračka”: Veselje nije povod za upotrebu vatrenog oružja

“Oružje nije igračka”: Veselje nije povod za upotrebu vatrenog oružja

0

Službenici Policijske stanice Derventa, u okviru kampanje „Oružje nije igračka“ koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, građanima su dijelili promotivni materijal o opasnostima koje proizilaze iz nezakonite i nestručne upotrebe vatrenog oružja, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj građana.

U prethodnih pet godina na području grada Derventa nije bilo prijavljenih slučajeva korištenja vatrenog oružja na javnim mjestima i na mjestima gdje se okuplja veći broj lica, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

S obzirom da se tokom predstojećih praznika može očekivati pojačana upotreba pirotehničkih sredstava kao i nezakonita upotreba vatrenog oružja, policijski službenici Policijske stanice Derventa preduzeće niz preventivnih mjera i radnji, kako bi građani predstojeće praznike obilježili u bezbjednom okruženju, na miran i dostojanstven način, stoji u saopštenju.

Radnicima i vlasnicima objekata koji prodaju pirotehnička sredstva skrenuli su pažnju na sankcije usljed nedozvoljene prodaje pirotehničkih sredstava, a organizovaće i niz predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja grada na temu „Petarde nisu igračke“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here