Vijesti Društvo OŠ „19. april“ za primjer: Učenici, nastavnici i roditelji uredili školsko dvorište...

OŠ „19. april“ za primjer: Učenici, nastavnici i roditelji uredili školsko dvorište – FOTO

0
Foto: Valentina Radošević

U Osnovnoj školi „19. april“ u toku je akcija proljećnog uređivanja dvorišta. Akcija pod nazivom „Krenimo od svog praga i budimo uzor drugima“ potekla je od učenika i nastavnika, a oduševljeno su je prihvatili i podržali roditelji učenika.

Prvo je, u utorak, uređeno dvorište područne škole „19. april“ u Agićima, u okviru čega je ofarban dio ograde oko škole, obrezano drveće zasađene nove ukrasne biljke i cvijeće. U Agićima je učestvovalo 75 učenika, nekoliko roditelja i radnici škole.

U centralnoj školi u Derventi u akciji je učestvovalo 588 učenika, veći broj roditelja i radnici škole. U okviru akcije ofarbana je ograda oko škole, zasađene su sadnice drveća: katalpe, lipe, te razno ukrasno bilje i cvijeće. Učenici od petog do devetog razreda, zajedno sa svojim nastavnicima su farbali ogradu. Učenici od drugog do četvrtog razreda su sadili ukrasno bilje i drveće, a učenici prvih razreda su zalijevali sadnice i ukrašavali kamenčiće, kojim će dekorisati školsko dvorište. U okviru akcije, odjeljenske starješine su učenicima održale ekološki čas.

Akciju su finansirali roditelji učenika i radnici škole. Najveći novčani iznos donirao je Vito Bojkovac; Vladimir Asentić i sveštenik Siniša Maksimović su donirali sadnice; Bogdan Tepić je donirao farbu za područnu školu u Agićima. Dajana Asentić, inžinjer poljoprivrede, učestvovala je u akciji dragocjenim, stručnim savjetima.

Nakon do sada izvedenih radova, školska dvorišta u Derventi i Agićima plijene pažnju svih prolaznika, a u upravi škole „19. april“ ističu da su posebno ponosni na odziv i angažovanje učenika, koji su pokazali da Derventa ima budućnost. Akcija, koja može poslužiti kao odličan primjer za druge, nastaviće se dalje. U planu je gradnja „učionice u prirodi“ u školskom dvorištu i druge aktivnosti.

Željko Asentić

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here