Vijesti Kultura i obrazovanje OŠ “Nikola Tesla”: Od sutra upis prvačića, moguć i elektronskim putem

OŠ “Nikola Tesla”: Od sutra upis prvačića, moguć i elektronskim putem

0

Iz OŠ „Nikola Tesla“ obavještavaju roditelje budućih prvačića da se upis, kao i prošle školske godine, može obaviti putem internet platforme za eUpis učenika (https://eupis.skolers.org/) u periodi od 1. februara do 31. marta.

Stranici se može pristupiti uz korišćenje bilo kojeg urađaja sa internet vezom kao što su računar, tablet ili telefon, napominju.

Na osnovu elektronske saglasnosti roditelja, u okviru internet platforme eUpis, škola preuzima sve potrebne podatke za upis učenika u prvi razred – Izvod iz matične knjige rođenih, Uvjerenje o državljanstvu i Uvjerenje o prebivalištu, te u tom slučaju roditelji nisu u obavezi da donose navedenu dokumentaciju u školu prilikom testiranja djeteta. Prilikom upisa roditelj donosi samo ljekarsko uvjerenje izdato od nadležne zdravstvene ustanove kojim se procjenjuje zdravstvena sposobnost djeteta za polazak u školu, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.

Nakon uspješne prijave školska komisija za upis učenika kontaktiraće roditelje i informisati ih o terminima za testiranje djece i o drugim važnim informacijama.

Roditelji koji nisu u mogućnosti da elektronski izvrše prijavu djeteta, upis učenika obavljaju u prostorijama škole, kao i prethodnih godina ili putem telefona broj 053/333-265.

Stručna služba škole će prilikom evidentiranja djece, dogovoriti sa roditeljima termine testiranja, a dokumentacija potrebna za upis – Izvod iz matične knjige rođenih, Uvjerenje o državljanstvu, Uvjerenje o prebivalištu i ljekarsko uvjerenje izdato od nadležne zdravstvene ustanove kojim se procjenjuje zdravstvena sposobnost djeteta za polazak u školu dostavljaće se školi kada dijete dovedu na testiranje, kažu u OŠ „Nikola Tesla“, dodajući da se upis učenika u područne škole takođe obavlja na jedan od navedenih načina.

Upis djece u prvi razred se obavlja u aprilu i maju. U prvi razred upisuju se djeca koja zaključno sa 31. avgustom tekuće godine navršavaju šest godina, a zahtjev roditelja, u prvi razred mogu biti upisana i djeca koja do kraja tekuće godine navršavaju šest godina, ukoliko komisija za upis djece u prvi razred procijeni da je dijete spremno za polazak u školu.

U izuzetnim slučajevima, u prvi razred se mogu upisati djeca mlađa od šest godina ili se može odgoditi upis, ukoliko komisija za upis djece u prvi razred procijeni da je to u najboljem interesu djeteta. U prvi razred upisuje se i dijete starije od šest godina koje zbog bolesti ili drugih razloga nije bilo upisano u školu. Raniji upis, kao i odgoda upisa mogu biti najduže za jednu školsku godinu.

Za sve dodatne informacije roditelji se mogu javiti na broj telefona 053/333-265 ili mejl adresu [email protected]

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here