Vijesti Kultura i obrazovanje OŠ “Nikola Tesla”: Održan šahovski turnir za učenike u produženom boravku

OŠ “Nikola Tesla”: Održan šahovski turnir za učenike u produženom boravku

0

Osnovna škola “Nikola Tesla”, tačnije produženi boravak ove ustanove, organizovao je šahovski turnir na kojem je učestvovalo 18 učenika ove škole.

Zahvaljujemo se na pomoći Damiru Pelesiću koji je obezbjedio šahovske table i čestitamo svim učesnicima turnira, a posebno pobjednicima, istakli su organizatori.

Prvo mjesto pripalo je Luki Tomiću, drugo Stefani Stanić, a treće Marku Mandiću, a diplome im je uručio direktor Ljubiša Đurić.

Inače, produženi boravak djece u osnovnim školama je organizovani oblik rada sa učenicima prije ili nakon završetka nastave, koji pomaže zbrinjavanje djece tokom cijelog radnog dana. Organizovanje produženog boravka u RS regulisano je Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju u okviru kojeg je predviđeno da škola može, u skladu sa svojim mogućnostima, organizovati ovaj prošireni program.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here