Vijesti Kultura i obrazovanje OŠ “Nikola Tesla”: Za kraj školske godine istaknuti uspjesi najboljih – FOTO

OŠ “Nikola Tesla”: Za kraj školske godine istaknuti uspjesi najboljih – FOTO

1

U Centru za kulturu danas je održana završna priredba učenika OŠ „Nikola Tesla“, a kao i do sada manifestacija Dan učeničkih postignuća bila je prilika da se sumiraju postignuti rezultati, te da se istaknu oni najvredniji i najzaslužniji učenici među 112 malih maturanata.

Đakom generacije proglašena je učenica Aleksandra Stolić, dok je to priznanje među učenicima Muzičke škole pripalo Anđeli Orlando. U ovoj školi uspjeh sa svim najvišim ocjenama ostvarilo je šest učenika, a Vukovu diplomu su ponijeli Ana Mia Stojčić, Jovana Preradović, Valentina Vidović, Nikolina Vasilić, Sofija Tešendić i Isidora Ilić.

Direktor škole Ljubiša Đurić čestitao je učenicima kraj školske godine i postignute uspjehe, dodavši da su rezultati još značajniji s obzirom da učenici nastavu pohađaju u objektima drugih škola, te da je posebno ponosan na učenice koje su osvojile drugo mjesto na republičkom takmičenju u rukometu.

Najznačajniji uspjesi tokom školske godine

Učenici OŠ „Nikola Tesla“ zaslužili su prvo mjesto na gradskom takmičenju poznavanja pokreta Crvenog krsta, koje je bilo i karta za regionalno takmičenje na kojem su zauzeli treće mjesto, prva mjesta na gradskim takmičenjima u malom fudbalu, odbojci za djevojčice, u šahu, fudbalu, košarci za dječake, te prvo mjesto nagradskom takmičenju i treće mjesto na regionalnoj smotri horova.

Prvo mjesto zauzela je ekipa đaka na gradskom takmičenju „Ćirilica, čedo moje“. Prvo mjesto na gradskom takmičenju iz matematike zauzela je Aleksandra Stolić za devete razrede i Anja Sibinčić za sedme razrede, prvo mjesto na gradskom takmičenju iz informatike osvojila je Aleksandra Stolić, te drugo mjesto na regionalnom.

Anja Sibinčić predstavljala je školu na gradskom takmičenju iz fizike zauzevši prvo mjesto i treće mjesto u regiji, a drugo mjesto na regionalnom takmičenju iz fizike zaslužio je Dejan Pećić. Prvo mjesto u disciplinama skok u dalj, 600 metara i bacanje kugle osvojila je Milica Petković, u disciplini bacanje kugle Gavrilo Kojić, trci na 100 metara Balša Ružić, a na 800 metara Adi Beganović.

Prve nagrade na republičkom takmičenju u klavirskim izvedbama osvojile su Marija Pejčinović, Anja Sibinčić i Mila Sibinčić.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Uzgred budi rečeno šta je sa zgradom Osnovne škole “Nikola Tesla”? Djeca će završiti kompletno osnovno obrazovanje u srednješkolskom centru. Od lokalne vlasti su gori jedino roditelji koji šute i trpe.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here