Vijesti Društvo Oslikan prvi derventski mural – FOTO

Oslikan prvi derventski mural – FOTO

6
Foto: Dragan Mišić

Umjetnik Rikardo Druškić danas je završio oslikavanje prvog od ukupno tri dijela za sada jedinog murala u našem gradu.

Svoj rad na drugim, povezanim dijelovima zida objekta pored OŠ “Nikola Tesla”, mladi muralista trebao bi nastaviti naredne godine.

Inače, u okviru projekta kojeg provodi Info centar i Kancelarija Evropske unije u BiH, opštinska komisija ovom umjetniku prenijela je neke zanimljivosti o Derventi na osnovu kojih je Drukšić osmislio jedno zanimljivo rješenje.

Projektom „Buđenje solidarnosti” obuhvaćeno je oslikavanje murala i niz drugih aktivnosti u pet bh. lokalnih zajednica i to u Sarajevu, Trebinju, Goražu, Zenici i Derventi.

Derventa Cafe

6 KOMENTARI

  1. Rikardo je ukanalio Teslu malo žešće, a ovakva (ili čak bolja) umjetnost se mogla platiti i nekom domaćem slikaru i uopšte vizuelnom stvaraocu.

  2. Tako je Blagoje. Ne zna se šta je veći promašaj, prikaz Tesle ili činjenica da nije neko iz Dervente oslikao mural.

  3. Katastrofalno ruzno, potpuno nepotrebno. Izgleda totalno odbijajuce i najradije bi odmah skrenuo pogled u stranu. Mislim da bi bilo hitno potrebno ovaj cirkus premazati nekom lijepom i svijetlom normalnom fasadom.

  4. Kako bi lijepo bilo da je ovo cist bijel zid a ne ova rugoba. Gradonacelnik je po ko zna koji put pokazao da nema ni stila ni ukusa. Dali je neko ovog „umjetnika“ pitao sta ce on ovdje šarati i dal je neko vidio bar skicu? Sad kad je gotovo, moramo ovo sr…e godinama gledati i stiditi se.

  5. Samo je Teslu totalno promašio. Samo je malo prepoznatljiva njegova čuvena poza, osatalo je potpuno amaterski. Ovdje ne mislim da je morao fotografski da ga prenese na sliku, već na ispraznost izraza lica, loše odabrabe boje, naglašen položaj ruke…Ovo nije karikatura, a i da jeste potpuno je nuspjela. Ostali dijelovi slike su prilično zanimljivi.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here