Vijesti Kultura i obrazovanje Osnovci iz regije pokazali vokalne sposobnosti: Održan 7. “Raspjevani maj” u organizaciji...

Osnovci iz regije pokazali vokalne sposobnosti: Održan 7. “Raspjevani maj” u organizaciji centra “Budućnost”

0

U organizaciji JU Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” večeras je održano sedmo izdanje Muzičkog dječijeg festivala “Raspjevani maj 2018” na kojem su nastupila 24 takmičara iz Broda, Doboja, Prnjavora, Petrova, Šamca i Dervente.

Direktor ustanove Vladan Popović rekao je ovom prilikom da se radi o tradicionalnoj manifestaciji podvodom Dana i krsne slave centra “Budućnost” – Svetih Ravnoapostola Kirila i Metodija.

Okupljamo učenike osnovnih škola iz naše regije koji se takmiče u vokalnom izvođenju. Najbolja dva izvođača u svojim kategorijama dobili su i novčane nagrade, a drago nam je što se ove godine okupio rekordan broj učesnika iz 11 škola, istakao je Popović.

Nastavnica muzičke kulture u centru “Budućnost” Violeta Pećić rekla je da se drugu godinu u nizu učenici takmiče u dvije uzrasne kategorije, od 1. do 5. i od 6. do 9. razreda, te da je festival privukao rekordan broj učesnika.

Nakon nastupa svih izvođača, tročlani žiri, u sastavu Violeta Pećić, Milijana Žunić i Valentina Šatara, odlučio je da u starijem uzrastu prvo mjesto pripadne Dunji Jurkaš iz OŠ “Dositej Obradović” Doboj, a drugo Maji Vitlešević iz OŠ “Petar Petrović Njegoš” Petrovo.

U mlađem uzrastu najbolja je bila Maja Orlando iz derventske OŠ “19. april”, dok je Dragana Bardak iz OŠ “Sveti Sava” Brod bila drugoplasirana.

Pored svih učesnika, publika je bila u prilici da u revijalnom dijelu čuje djevojčice iz centra “Budućnost”, muzičku grupu iz Broda i hor škole “Vuk Stefanović Karadžić” iz Doboja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here