Vijesti Društvo “Otadžbina se gradi radom, razvojem i ljubavlju”: U Derventi proslavljen Dan Republike

“Otadžbina se gradi radom, razvojem i ljubavlju”: U Derventi proslavljen Dan Republike

1

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na Centralnom spomen-obilježju palim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, danas je i u Derventi obilježen Dan Republike Srpske i 27 godina od njenog nastanka. Parastos su služili pravoslavni sveštenici Crkvene opštine Derventa.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić istakao je da Republika Srpska ima brojne elemente državnosti priznate međunarodnim sporazumom potpisanim u Dejtonu.

Izvojevali smo Srpsku, koštala nas je 608 života i oko 3.000 ranjenih, i to ne možemo zanemariti. Za ovih 27 godina izdigli smo se među najrazvijenije lokalne zajednice Srpske i naša obaveza je da nastavimo raditi na daljem razvoju. Mi nećemo zaboraviti sve one koji su dali svoj doprinos nastanku Srpske, a to ćemo najbolje uraditi poboljšanjem uslova za život i jačanjem realnog sektora, poručio je Simić, čestitavši sugrađanima i rukovodstvu Republike Srpske ovaj značajan datum.

Simić je pozdravio ograđivanje Medžilisa islamske zajednice Derventa od nedavnih izjava predstavnika “AntiDejton pokreta” (opširnije OVDJE).

Boreći se za Republiku Srpsku borili smo se za naše živote, vrijednosti koje cijenimo, istoriju, tradiciju i kulturu, rekao je predsjednik Predsjedništva Opštinske boračke organizacije Čedo Vujičić.

Pao je veliki broj žrtava za Republiku Srpsku i niko nema pravo da njeno postojanje dovodi u pitanje. Srpska je trajna kategorija i umjesto svakodnevnih nasrtaja, svrsishodnije bi bilo da se ta istina prihvati. Ne možemo ni da zamislimo šta bi se desilo da naša borba nije instucionalizovana u vidu Republike Srpske, naglasio je Vujičić.

Nakon parastosa uslijedio je i svečani prijem u Centru za kulturu kome su prisustvovali predstavnici političkog i javnog života.

Na svim javnim institucijama i privrednim subjektima, kao i na velikom broju domova u dijelu gradskih ulica istaknuta je zastava Srpske.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here