Vijesti Društvo Otvoren račun za pomoć Đuričićima

Otvoren račun za pomoć Đuričićima

6

Broj žiro računa na koji se mogu uplatiti sredstva za pomoć višečlanoj porodici Đuričić iz Velike Sočanice, kod Dervente, koja živi u kući bez struje u teškim uslovima je 5722260000339538, a račun je otvoren u MF banci na ime Vladimira Đuričića.

Kako su “Nezavisne” već pisale, supružnici Vladimir i Gordana Đuričić, zajedno sa osmoro djece i devetim na putu, žive u trošnoj kući bez struje.

Kako smo ranije objavili, struja je Đuričićima, prema Vladimirovim riječima, najprije isključena 2015. godine, nakon čega je priključena “na crno”, da bi je ponovo kasnije isključili 2017. godine i sat je izvađen te trajno blokiran, a dug sa kamatom iznosi oko 3.780 KM.

Osim što nemaju struju, Đuričići nemaju ni kupatilo, pa Gordana, koja je u sedmom mjesecu trudnoće, ručno pere veš.

Mališanima Đuričića, od kojih najmlađi Dragomir ima godinu dana, a najstariji Kristijan 11 godina, najveća je želja da imaju kupatilo, dnevni boravak i, naravno, da imaju struju.

Kako se ekipa “Nezavisnih” uvjerila na licu mjesta, sedmoro malenih Đuričića spava u jednom trošnom sobičku, dok samo najmlađi Dragomir spava s ocem i majkom.

Ovi mališani dvije duge godine nisu pogledali ni običan crtani film, a Gordana im, kako bi bili uredni i čisti, zagrijava vodu na šporetu i kupa ih u banjici.

Nezavisne

6 KOMENTARI

  1. Kakvi smo ljudi i dobro nam je. Kako je moguće da problem ove porodice nije prepoznat u lokalnoj zajednici? Zar su trebale “Nezavisne”? Koliko struje može potrošiti ova porodica? Ni približno onoj koju troši “ulična rasvjeta” po brdima na kojima živi po tridesetak građana? Zar razni “dobročinitelji” i “rodoljubi” ne shvataju da je ovih osmoro djece, vjerovatno. jedina budućnost Velike Sočanice? Ako smo dopustili da odrastaju u ovakvim uslovima kako da očekujemo da će nem budućnost biti bolja? Izdvajamo za svakakve gluposti pa zar se nije moglo i ovdje pomoći? I nemojte sad da se branimo navikama i ponašanjem roditelja – oni ipak, kako-tako, hrane i održavaju ovu djecu.

  2. Svaka cast za djecu, neka su ziva i zdrava, ali nisam pristalica da se djeca radjaju u takvim uslovima. Taj covjek nema osjecaja ni malo, on samo reda djecu jedno za drugim ne razmisljajuci sta ce jesti i od cega zivjeti. Mozda sam gruba sa komentarom ali to je cinjenica i istina. Pa koliko ih misli praviti, skroz dok zena moze radjati. Komentarisite kako hocete ali nije u redu stvarati bijedu i sirotinju, lose djetinjstvo samo radi sopstvenog zadovoljstva.

  3. Ova djeca su već rođena, ne možemo ih vratiti natrag. Treba im pomoći, a kakav je “osjećaj” tog čovjeka i pristalica čega si ti – u ovoj priči je sporedna stvar.

  4. Ova djeca su već rođena, ne možemo ih vratiti natrag. A kakav je “osjećaj” tog čovjeka i čega si pristalica ti – u ovoj priči je sporedna stvar.

  5. Dane, ukoliko smatrate da je gospodin Djuric u pravu sa svojim postupcima i ponasanjem, izvolite, pokusajte ga stici!!!!

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here