Vijesti Društvo Parastos u Mišincima: Bitka za Cer ključna za “proboj Koridora”

Parastos u Mišincima: Bitka za Cer ključna za “proboj Koridora”

0

Danas je kod Spomen obilježja u Mišincima služen parastos u čast 12 pripadnika Vojske Republike Srpske iz ovog sela, stradalim u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Pomen palim borcima služio je protojerej stavrofor Slavoljub I. Trivić, a nakon molitve vijence su položili članovi porodica poginulih boraca, zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić i načelnik Odjeljenja boračko-invalidske zaštite Milovan Kričković, delegacije Boračke organizacije, na čelu sa predsjednikom Borom Dobrilovićem, i udruženja Vukovi sa Vučijaka, koje je predstavljao Miro Šikarac, potom članovi Udruženja logoraša naše opštine, kao i političke stranke.

Jedna od onih koji su izgubili svoje najmilije je i Anica Kuzmanović.

Izgubila sam muža Ljubu ovdje u Mišincima 1992. godine, a od posljedica izazvanih ranjavanjem prije nekoliko godina je umro je i jedan od moja dva sina. Bol je tu svaki dan, rekla je neutješna Anica, zaželivši da se zlo više nikad ne ponovi.

Predsjednik derventske Boračke organizacije Boro Dobrilović istakao je da su upravo iz Mišinaca prije 25 godina derventske brigade, u sadejstvu sa “Vukovima sa Vučjaka”, oslobodile Cer, što je bila velika prekretnica u kasnijem oslobođenju Dervente i proboja “koridora života”, dok je član udruženja “Vukovi sa Vučijaka” Miro Šikarac rekao da je Operacija Koridor najveći uspjeh VRS, a da je upravo oslobođenje Cera jedan od ključnih momenata.

B. Nikolić – Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here