Vijesti Privreda Petar Kuzmanović, privrednik u Poljskoj: Derventa u igri za investiciju vrijednu 40...

Petar Kuzmanović, privrednik u Poljskoj: Derventa u igri za investiciju vrijednu 40 miliona evra

1
Petar Kuzmanović

Privrednik iz poljskog okruga Volomin Bogdan Damagala boravio je protekle sedmice u drugoj posjeti Derventi i tom prilikom razgovarao je o mogućnostima privredne saradnje sa načelnikom opštine Miloradom Simićem i njegovim saradnicima, te ministrom rudarstva i energetike Republike Srpske Petrom Đokićem.

I ova posjeta je u najvećoj mjeri zasluga Petra Kuzmanovića iz Mišinaca, Dervenćanina koji živi i radi u Poljskoj, i glavna je spona između Dervente i potencijalnog investitora u našu opštinu.

Kuzmanović je u Poljsku došao 1989. godine kao radnik beogradske firme “Genex”, ali je vrlo brzo pokazao preduzetnički duh, te osnovao svoju građevinsku firmu “Euro-bud”. Takođe, danas je suvlasnik lanca trgovina mješovite robe “PSB”, koji posluje u više od 300 objekata.

Za naš portal otkrio je o više o potencijalnoj investiciji poljskog privrednika za koju je u igri i naša opština, upravo zahvaljujići Kuzmanovićevom prijateljstvu sa Damagalom, vlasnikom preduzeća „Djchem Chemicals”, koje se bavi i proizvodnjom komponenti za automobilske gume.

Bogdan Domagala to je moj priatelj i komšija sa kojim dobro sarađujem u različitim poslovima. Moj želja je bila da posjeti Derventu i ja sam ga informisao o našem gradu, porezima i radnoj snazi. Na današnjem sastanku sa Bogdanom dobio sam pozitivan odgovor da želi da investira na području Republike Srpske čak četrdeset miliona evra. To je prva investicija u inostranstvu, a novi pogon bi proizvodio komponente za gume koje bi izvozio u Sjedinjene američke države, otkrio je Kuzmanović.

Konkurencija Derventi je, kako saznajemo, distrikt Brčko.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

1 komentar

  1. Nemoj molim te. Samo to ne. To je najprljavija industrija na svijetu. To vise nece ni u Vijetnamu ni u Kini. Deventa to ne zasluzuje.
    Bolje je imati cisti zrak nego radno mjesto.
    Nije svaka investicija dobra.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here