Vijesti Privreda Petar Kuzmanović, privrednik u Poljskoj: Derventa u igri za investiciju vrijednu 40...

Petar Kuzmanović, privrednik u Poljskoj: Derventa u igri za investiciju vrijednu 40 miliona evra

1
Petar Kuzmanović

Privrednik iz poljskog okruga Volomin Bogdan Damagala boravio je protekle sedmice u drugoj posjeti Derventi i tom prilikom razgovarao je o mogućnostima privredne saradnje sa načelnikom opštine Miloradom Simićem i njegovim saradnicima, te ministrom rudarstva i energetike Republike Srpske Petrom Đokićem.

I ova posjeta je u najvećoj mjeri zasluga Petra Kuzmanovića iz Mišinaca, Dervenćanina koji živi i radi u Poljskoj, i glavna je spona između Dervente i potencijalnog investitora u našu opštinu.

Kuzmanović je u Poljsku došao 1989. godine kao radnik beogradske firme “Genex”, ali je vrlo brzo pokazao preduzetnički duh, te osnovao svoju građevinsku firmu “Euro-bud”. Takođe, danas je suvlasnik lanca trgovina mješovite robe “PSB”, koji posluje u više od 300 objekata.

Za naš portal otkrio je o više o potencijalnoj investiciji poljskog privrednika za koju je u igri i naša opština, upravo zahvaljujići Kuzmanovićevom prijateljstvu sa Damagalom, vlasnikom preduzeća „Djchem Chemicals”, koje se bavi i proizvodnjom komponenti za automobilske gume.

Bogdan Domagala to je moj priatelj i komšija sa kojim dobro sarađujem u različitim poslovima. Moj želja je bila da posjeti Derventu i ja sam ga informisao o našem gradu, porezima i radnoj snazi. Na današnjem sastanku sa Bogdanom dobio sam pozitivan odgovor da želi da investira na području Republike Srpske čak četrdeset miliona evra. To je prva investicija u inostranstvu, a novi pogon bi proizvodio komponente za gume koje bi izvozio u Sjedinjene američke države, otkrio je Kuzmanović.

Konkurencija Derventi je, kako saznajemo, distrikt Brčko.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Nemoj molim te. Samo to ne. To je najprljavija industrija na svijetu. To vise nece ni u Vijetnamu ni u Kini. Deventa to ne zasluzuje.
    Bolje je imati cisti zrak nego radno mjesto.
    Nije svaka investicija dobra.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here