Vijesti Društvo “Piriz i palu” i ove godine zaigrali pored Žutog mosta – FOTO

“Piriz i palu” i ove godine zaigrali pored Žutog mosta – FOTO

1

Kalenderovćani godinama njeguju svoju pirizijadu, a do sada najuzbudljiviji turnir, prepun neizvjesnosti i preokreta, završen je bez pobjednika jer su dvije najbolje ekipe na kraju imale isti broj bodova. 

Zbog toga su odredili da će odluku o ovogodišnjem pobjedniku morati donijeti na novom okupljanju koje je zakazano za zadnju nedjelju septembra, tako da će se igra iz starina zaigrati ove godine kod Žutog mosta dva puta.

Na druženju proteklog vikenda učestvovalo je pet ekipa sa ukupno 23 takmičara, a i ovoga puta bilo je najvažnija je bila zabava i dobro druženje starih prijatelja, uz nezaobilazan vojnički pasulj.

Inače, „piriz i pala“ se igraju na ravnom terenu, velike površine, a pored igrališta potrebni su i jedan duži štap, od oko pola metra, zvan “pala”, te jedan kraći, od petnaestak centimetara, zvani “piriz”.

Na određenom mjestu se postavlja obilježje ukopano u zemlji, do kojega treba dobaciti piriz odbijen palom s razdaljine od najmanje 10-11 metara. Onaj ko pogodi što bliže meti, a razdaljina se mjeri stopama, koracima ili upravo palom, je pobjednik.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here