Vijesti Društvo Počela rekonstrukcija školskog restorana

Počela rekonstrukcija školskog restorana

0

Učenici ugostiteljske struke Stručne i tehničke škole uskoro će praktičnu nastavu održavati u mnogo boljim uslovima s obzirom da će školski restoran biti potpuno rekonstruisan.

Naime, zahvaljujući angažmanu ove obrazovne ustanove i projektu Evropske unije „Analiza infrastrukturnih potreba obrazovnih institucija u BiH“ upravo će Stručna i tehnička škola biti jedna od 7 srednjoškolskih ustanova iz Srpske i 20 iz BiH u koje će se uložiti značajna sredstva.

Direktorica Stručne i tehničke škole Branka Jović ističe da su prvobitno za ovaj projekat predložili, pored rekonstrukcije restorana, i obnovu staklenika kojeg koriste agrotehničari.

Opredijelili smo se za ta dva projekta jer smo u prethodnom periodu dosta dobro opremili kabinete u drugim strukama, tako da bi na ovaj način zaokružili čitav proces obnove. Ne tako davno kroz projekat energetske efikasnosti republičkog Fonda smo uradili mnogo na tom polju, istakla je Jovićeva.

Nakon apliciranja, uslijedila je posjeta ekspertskog tima, odnosno stručnih lica iz nadležnog ministarstva i predstavnika finansijera, koji su napravili premjer i na osnovu svojih kriterijuma ipak odlučili da podršku dobije rekonstrukcija restorana.

Ugovor vrijedan oko 100.000 evra zaključen je u septembru prošle godine, a ovih dana započeli su i radovi.

Rok za završetak radova je 12 mjeseci, ali su izvođači procijenili da bi rekonstrukcija restorana mogla biti završena i prije septembra i nove školske godine. Na dvije prostorije ukupne površine oko 200 kvadrata, a koje služe za praktičnu nastavu i trenutno su u lošem stanju, biće zamijenjena unutrašnja i vanjska stolarija, podna i zidna keramika, te spušteni stropovi i postavljena rasvjetna tijela, pojasnila je direktorica ustanove, dodajući da će pored praktične nastave, završetkom projekta i školske manifestacije se održavati u ljepšem ambijentu.

Takođe, projekat podrazumijeva i nabavku opreme za praktičnu nastavu.

Učenici koji praktičnu nastavu izvode u restoranu su od ponedjeljka pa do završetka radova preraspoređeni u alternativne učionice po izmjenjenom rasporedu prostora kako bi nastavni proces neometano tekao.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here