Vijesti Kultura i obrazovanje Počele pripreme za drugo izdanje Ljetne art scene

Počele pripreme za drugo izdanje Ljetne art scene

0

Organizatori festivala Ljetna art scena započeli su pripreme za koji će ove godine doživjeti svoje drugo izdanje.

Na platou ispred Narodne bilioteke „Branko Radičević“ od jula do oktobra prošle godine ovaj festival humonitarno–kulturnog karaktera je tokom 11 večeri predstavljao rad različitih derventskih umjetnika, a sve sa ciljem skupljanja neohodnih sredstva za kupovinu polukoncertnog klavira.

Sasvim prirodno se ovdje nametnula želja da to bude pod krovom Narodne biblioteke „Branko Radičević“ ne samo zbog prostora koji plijeni već i prijemčivosti radnog osoblja na čelu sa direktorom Mirjanom Plisnić koja nam je i ove godine obećala pomoć oko organizacije, kaže Aleksandra Marilović, jedan od organizatora.

Uprkos velikoj posjećenosti i odanosti publike zbog opšte društvene krize uzrokovane pandemijom ideja nije realizovana u potpunosti.

Takođe, Dragana Latinović, Milijana Žunić i ja smo, uz podršku Narodne biblioteke aplicirale smo na raznovrsne projekte čiji odgovore čekamo. Polukoncertni klavir je potreban za formiranje sale u Biblioteci u kojoj bi koncerte i takmičenja mogli održavati kako učenici Osnovne muzičke škole tako i eminentni muzičari, čime bi obogatili kulturnu scenu našeg grada, ističe Marilovićeva.

Svi koji žele da učestvuju na festivalu ili na bilo koji na koji način daju podršku mogu se javiti na adresu e-pošte [email protected].

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here