Vijesti Društvo Podijeljeno 185 sjemenskih paketa

Podijeljeno 185 sjemenskih paketa

0

Danas je Derventi podijeljeno 185 sjemenskih paketa koje je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske doznačilo malim domaćinstvima naše opštine sa ciljem da se zasije što više površina i obezbijedi što veća količina hrane.

Podjela paketa jedna je od vanrednih mjera preduzetih s ciljem ublažavanja posljedica epidemije korona virusa.

Vladi Republike Srpske i nadležnom ministarstvu u ime lokalne zajednice zahvalio se zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić.

U pravljenju spiskova lica koja su dobila ovaj vid pomoći učestvovali su predstavnici Centra za socijalni rad, OO Crvenog krsta i Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama “Sunce” tako da su izabrane najranjivije kategorije lica. I opština Derventa će, prilikom izrade pravilnika za podsticaje poljoprivredi u 2020. godini uzeti u obzir novonastalu situaciju, poručio je Jeftić.

Direktor Centra za socijalni rad Maja Popović naglasila je da se radi o značajnoj aktivnosti.

Od ukupnog broja paketa njih 22 je uručeno direktnim korisnicima Centra za socijalni rad, odnosno onim osobama koje nisu materijalno obezbjeđene. Kako je jedan od uslova za dobijanje novčane pomoći Centra i dob korisnika, nastojali smo da pomognemo osobe koje fizički mogu da iskoriste ove pakete i koje imaju svoje zemljište koje mogu da obrade, rekla je Popovićka.

Jedno od lica koje je dobilo paket istaklo je ovom prilikom da je većina proljećne sjetve već obavljena, ali da će se pronaći mjesta i za sjemena iz ovog paketa.

Iako je možda malo kasno, dobro nam je došlo. Sigurno mnogima ovo mnogo znači i dobro je da će ove godine biti dosta toga zasijano jer ne znamo ni šta će biti ubuduće. Borićemo se zajedno, rekao je poljoprivrednik iz Lupljanice.

Sjemenski paketi vrijedni su po 300 maraka, a u njima se nalazi 10 vrsta sjemena, 3 vrste đubriva i sjeme krompira.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here