Vijesti Hronika Pojačana kontrola brzine: “Dual radarom” evidentirano više od 420 prekršaja dnevno

Pojačana kontrola brzine: “Dual radarom” evidentirano više od 420 prekršaja dnevno

0

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u periodu od 24. do 29. marta 2017. godine sprovedena je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila. Brzina kretanja vozila evidentirana je upotrebom radarskih sistema „ramer 10“ i „dual“.

Tokom akcije evidentirana su ukupno 2134 prekršaja učinjena prekoračenjem brzine kretanja vozila. Najveće prekoračenje brzine (65 km/h) evidentirano je na magistralnom putu Doboj –Derventa (ograničenje 80 km/h).

Kontrola brzine kretanja vozila radarskim sistemima vršena je na putnim pravcima gdje se, prema analitičkim pokazateljima, najčešće događaju saobraćajne nezgode sa posljedicama po lica.

Radarski sistemi „ramer 10“ i „dual“, u dnevnim i noćnim uslovima saobraćaja, automatski evidentiraju brzinu kretanja vozila na obje saobraćajne trake, istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućavaju kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Navedeni radarski sistemi „ramer 10“ i „dual“, imaju memoriju na koju policajac ne može uticati, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Obavještenje o počinjenim prekršajima koji su evidentirani navedenim radarskim sistemima dostavlja se putem pošte na adresu prebivališta vlasnika vozila.

Centar javne bezbjednosti Doboj apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

CJB Doboj

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here