Vijesti Kultura i obrazovanje Pokrenuta inicijativa za osnivanje Zavičajnog muzeja

Pokrenuta inicijativa za osnivanje Zavičajnog muzeja

0

Grad Derventa i Narodna biblioteka “Branko Radičević” su pokrenuli inicijativu za osnivanje Zavičajnog muzeja kakav je postojao do poslednjeg rata.

Tim povodom etnolog i direktor Narodne biblioteke “Branko Radičević” Mirjana Plisnić i stručni savjetnik za strateško planiranje i investicije gradonačelnika Dervente Dragan Vuković održali su sastanak sa pomoćnikom ministra za kulturu Tanjom Đaković i njenim saradnicima.

U Ministarstvu prosvjete i kulture su oduševljeni željom i spremni pomoći, ali je potrebno riješiti tehničke stvari i način finansiranja, što smo započeli aktuelnim Nacrtom budžeta za narednu godinu. U narednom periodu će u muzejskim prostorijama biti postavljena rasvjetna tijela za izložbe, a čitav objekat će biti pod kamerama, što je jedan od preduslova, kaže direktorica Mirjana Plisnić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here