Vijesti Društvo Policajci obradovali korisnike Centra „Budućnost“

Policajci obradovali korisnike Centra „Budućnost“

0

Pripadnici Policijske uprave Doboj novim humanim gestom, tortom od čokolade, obradovali su korisnike Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ iz Dervente.

Inicijator ove akcije bila je Dragana Kerkez, portparol Policijske uprave Doboj, koja je za Srpskainfo rekla da ovo nije prva akcija koju organizuju za pomoć sugrađanima, ali i drugima kojima je pomoć potrebna na području njihove uprave.

Dragana Kerkez

U utorak je bio Međunarodni dan čokolade, pa smo odlučili da se organizujemo i napravimo veliki čokoladni paket i iznenadimo mališane iz „Budućnosti“ – kaže Kerkezova.

Dodaje da je ova akcija naišla na veoma dobar odziv kod njenih radnih kolega, koji su se odmah uključili i angažovali.

Napravili smo veliku tortu od čokolada, koju smo fino upakovali, i tada smo zajednički odlučili da je poklonimo udruženju „Budućnost“. Naravno, za našu ideju dobili smo punu podršku i od načelnika Policijske uprave Doboj Slobodana Radinkovića, ističe Dragana.

Kaže da su do sada za ovakve akcije uvijek dobijali podršku od načelnika, koji je spreman da se uključi i pomogne da ostvare njihove ideje.

Od načelnika smo dobili novac da napravimo tortu i kada smo sve završili pozvali smo kolege iz Dervente da dođu po tortu. Bile su velike vrućine, pa smo se bojali da se ne otopi dok dođe do mališana, ali su kolege preduzeli sve kako bi torta u što boljem stanju došla do ovog udruženja, priča Kerkezova.

Ističe da su njene kolege ostale oduševljene kada su vidjeli kako su iznenadili djecu i koliko im je bilo drago zbog poklona.

Oni uopšte nisu znali da će doći taj poklon, tako da su ostali baš iznenađeni kada su im kolege donijele tortu. Za nas je to bilo malo posla i nešto što može svako uraditi. Međutim, kada vidite njihove osmijehe i koliko su se obradovali, vrijedilo je svakog truda, poručuje Dragana.

Ona ističe da su se prilikom pravljenja paketa za djecu i njihovog uručivanja strogo pridržavali svih zdravstveno-epidemioloških preporuka. Portparol dobojske policije kaže da su do sada organizovali brojne humanitarne akcije u kojima su pomagali građanima i da ovo sigurno nije poslednji put da rade slične stvari.

Kada vidite koliko ljudima znači kada im pomognete, to vam uvijek da snagu da ponovo nešto uradite i drugima olakšate život, pa makar i na samo jedan dan. Zbog toga sam sigurna da ću zajedno s kolegama organizovati još sličnih akcija, pojašnjava Kerkezova.

Humani žandari

I pripadnici jedinice Žandarmerije Policijske uprave Doboj nedavno su oduševeli javnost svojim humanim postupcima. Oni već godinama pomažu majci njihovog prerano preminulog kolege Nedeljka Ninkovića (37).

Tokom epidemije virusa korona pripadnici ove jedinice, sa komandirom Duškom Ercegom na čelu, često su joj nosili namirnice i hranu kako ne bi morala izlaziti iz kuće. Svake zime joj čiste prilaz do kuće, a tu su uvijek i kada stigne drva da joj pomognu s cijepanjem i slaganjem.

Srpskainfo

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here