Vijesti Društvo “Poljoklast” će zaštititi kalenderovački sir

“Poljoklast” će zaštititi kalenderovački sir

0

Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti Gradske uprave Derventa bilo je domaćin sjednice Upravnog odbora Klastera dobojske regije „Poljoklast“.

Menadžer klastera Julijana Petrović navela je da će jedna od aktivnosti u ovoj godin biti zaštita derventskog proizvoda.

Pokrenućemo incijativu geografske zaštite kalenderovačkog sira, kojem treba posvetiti veću pažnju kako bi se zadržala njegova proizvodnja, istakla je Petrovićeva.

Na sjednici Upravog odbora usvojen je izvještaj o radu klastera za prethodnu godinu, plan aktivnosti za 2024. godinu, te odluka o visini godišnje članarine.

Usaglasili smo se da u narednom periodu intenziviramo rad i promociju klastera kako bi uticali na povećanje poljoprivredne proizvodnje, rekao je predsjednik Upravnog odbora „Poljoklasta“ Vid Rakić.

„Poljoklast“ je osnovan je 2019. godine, a čine ga poljoprivredni subjekti i proizvođači Doboja, Dervente, Modriče, Teslić, Petrovo, Šamac, Brod, Stanari, Donji Žabar, Pelagićevo i Vukosavlje.

Klaster je osnovan u cilju intezivnijeg pristupa pripremi i realizaciji projekata, povećanju aktivnosti na promociji i brendiranju, organizovanja sajmova i organizovanje obuka poljoprivrednihp roizvođača.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here