Vijesti Društvo “Poslovali odgovorno i domaćinski”: Održana posljednja redovna sjednica aktuelnog rukovodstva LU “Motajica”...

“Poslovali odgovorno i domaćinski”: Održana posljednja redovna sjednica aktuelnog rukovodstva LU “Motajica” – FOTO

0

Lovačko udruženje “Motajica” danas je održalo redovnu sjednicu Skupštine udruženja na kojoj je usvojeno niz izvještaja o radu udruženja za prošlu godinu, te najvažniji akti za sezonu 2023/24.

Jednoglasnu podršku članova skupštine dobili su izvještaji o radu udruženja, finansijski izvještaj, kao i izvještaji nadzornog odbora, glavnog lovovođe, lovočuvarske službe, disciplinskog tužioca i disciplinske komisije, kao i komisija za ocjenu trofeja, sport i sportske aktivnosti, odlikovanja i priznanja, izmjenu i dopuni akata, te kinologiju.

Takođe, jednoglasno su usvojeni finansijski plan, plan rada udruženja, te kalendar lova za narednu sezonu i odluka o visini novčanih naknada.

Članove Skupštine sam upoznao sa činjenicom da je udruženje finansijski stabilno i da je rukovodstvo na čelu sa mojom malenkosti, tokom četverogodišnjeg mandata koji je na isteku, domaćinski poslovalo i upravljalo resursima. Sve potrebe i obaveze koje Udruženje ima su i ispunjene, a uspjeli smo da svake godine dio sredstava uštedimo i prenesemo u narednu godinu, kaže predsjednik udruženja Darko Bećarević.

On je istakao da tokom ovog perioda ulagalo u lovačke objekte i infrastrukturu, da je u lovištima povećavan broj i dohranjivana divljač u skladu sa planom, kao i da je „gater“ u vlasništvu LU „Motajica“ bio na raspolaganju svim članovima potpuno besplatno.

Uprava je pokrenula postupak legalizacije lovačke kuće u „Visu Planinčevića“ u Osinji.

Nakon što smo izvršili poslednja usklađivanja Statuta našeg društva sa Statutom republičke organizacije, sada se pripremamo za Izbornu sjednicu Skupštine na kojoj ćemo birati novo rukovodstvo LU „Motajica, naglasio je Bećarević, dodajući da je sigurno da se neće kandidovati za dosadašnju funkciju, što je i saopštio članovima.

Skupština je donijela odluku i da lov na srndaća počne prvog vikenda juna i da se u junu lovi dva vikenda, a da se do ispunjenja godišnjeg plana lova ove divljači lovi u avgustu.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here