Vijesti Društvo Potpisani ugovori: Derventa ove školske godine stipendira 206 studenata i učenika

Potpisani ugovori: Derventa ove školske godine stipendira 206 studenata i učenika

1

Najisčekivaniji događaj, bar kada su derventski studenti i nadareni učenici u pitanju, početak je marta i potpisivanje stipendijskih ugovora. Tako je bilo i danas, kada je potpise stavilo novih 77 studenata i 27 nadarenih učenika, što skupa sa studentima koji su redovno upisali višu godinu studija, ukupno 206 opštinskih stipendista ove školske godine.

Zadovoljstvo događajem nije krio ni načelnik opštine Milorad Simić.

-Pored redovnih studenata državnih fakulteta, stipendiramo i nadarene učenike i djecu bez roditelja. Stipendije nisu velike, ali pokazuju i ovim mladim ljudima i njihovim roditeljima da je lokalna zajednica uz njih. Kroz privredni razvoj, nastojaćemo osigurati i što više posla za naše studente, naglasio je Simić.

Jedan od novih stipendista je i student druge godine Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči Nikola Kulaga.

-Svoju stipendiju ću iskoristiti za posjetu inostranstvu radi sticanja novih iskustava koja će mi pomoći u daljem usavršavanju, rekao je Kulaga, zahvaljujuci se opštini na podršci, dok je nadarena učenica Zana Kokanović, uspješna šahistinja i budući student Medicinskog fakulteta, istakla da stipendija ima i finansijsku, ali i sentimentalnu vrijednost, i pokazuje podrsku zajednice mladim ljudima.

Opština Derventa, inače, stipendira sve redovne studente državnih fakulteta mjesečnim iznosom od 110 maraka, dok nadareni učenici dobijaju 70. Ukupan iznos za ovu namjenu, predviđen budžetom za 2017. godinu, iznosi 209.500 maraka.

B. N. – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here