Vijesti Društvo Ostvaren dosta veći broj noćenja u smještajnim kapacitetima

Ostvaren dosta veći broj noćenja u smještajnim kapacitetima

0
Motel “Dvor”/Foto: Ivan Živković

Tokom 2022. godine u derventskim smještajnim kapacitetima je ostvareno 4709  noćenja, što je za 40 odsto više nego tokom 2021. godine kada je zabilježeno 2864 noćenja.

Razlika u broju noćenja u 2022. i 2021. godini nam govori da je turizam pandemijom najpogođenija privredna grana, ali isto tako da se u pravilu brzo i oporavlja jer ljudi vole putovati i stalno imaju potrebu za nekim oblikom putovanja, kažu u Turističkoj organizaciji grada Dervente.

Do povećanja broja noćenja došlo je prvenstveno zbog prestanka pandemije korona virusa, zbog povećanja broja i kvaliteta smještajnih kapaciteta, te povećanja broja manifestacija međunarodnog i državnog karaktera kakve su Biciklistička trka Beograd-Banja Luka, Derventa Nektar futsal turnir, Turnir u basketu, Prvenstvo BIH u motokrosu, Derventska štraparijada, Šakalijada i druge slične manifestacije, saopštili su iz ove ustanove.

Najviše noćenja zabilježeno je u septembru, novembru i decembru, a gotovo trećina je zabilježena u motelu „Dvor“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here