Vijesti Kultura i obrazovanje Povodom Dana državnosti: Derventskoj gimnazijalki nagrada na literarnom konkursu Generalnog konzulata Srbije

Povodom Dana državnosti: Derventskoj gimnazijalki nagrada na literarnom konkursu Generalnog konzulata Srbije

0

Na konkursu Generalnog kozulata Srbije u Banjaluci, raspisanog u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom na temu “Da mogu nešto da promenim i unapredim, ja bih…”, učenica prvog razreda gimnazije SŠC „Mihajlo Pupin“ Ana Aleksić osvojila je drugu nagradu.

Konkurs za najbolji literarni rad učenika srednjih škola raspisan je povodom Dana državnosti Republike Srbije, koji se obilježava 14. februara.

Stručna komisija je nakon pregledanih pristiglih radova drugu nagradu dodijelila našoj učenici, a Ana je pod mentorstvom profesorice srpskog jezika i književnosti Sanele Stanković pisala o besmislu rata i podjeli među ljudima, o tome koliko je važno graditi i njegovati prijateljstvo, humanost, porodične vrijednosti i bezrezervno pružati ljubav u svakom trenutku, saopšteno je iz SŠC „Mihajlo Pupin“.

Uručenje nagrada biće upriličeno na svečanosti povodom ovog značajnog datuma u Banskom dvoru u Banjaluci 13. februara.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here