Vijesti Kultura i obrazovanje Predstava “Kamen mudrosti” razgalila najmlađe

Predstava “Kamen mudrosti” razgalila najmlađe

0

Pozorišna predstava za djecu “Kamen mudrosti”, u izvođenju pozorišta mladih DIS iz Banja Luke, večeras je razgalila je najmlađe posjetioce Centra za kulturu.

Četiri člana glumačke ekipe ulazi u šumu, u kojoj ih očekuje svijet bajki i izbor da li će biti dobri ili loši, kaže režiser predstave Novica Bogdanović

Predstava je namjenjena najmlađim i govori o prijateljstvu i čudnim zamkama ih mogu dočekati u životu, a upakovana u savremenu komediju „del arte“. Inače, komad je interaktivan, tako da djeca učestvuju u predstavi i biraju „izbore“ glumaca, što je fin pozorišni eksperiment koji je već gofinama na repertoaru „Dis teatra“, kaže Bogdanović.

Epidemija korona virusa je uzela danak, tako da se radilo smanjenim kapacitetom. Ipak, u „Dis teatru“ nisu sjedili skrštenih ruku.

Trenutno na repertoaru imamo 8 predstava za odrasle i 3 za najmlađe, a ove godine imaćemo još tri premijere. Ovaj period iskoristili smo i da obnovimo tehniku, naglašava Bogdanović.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here