Vijesti Sport Predstavljamo Školu fudbala FK Tekstilac

Predstavljamo Školu fudbala FK Tekstilac

0

Škola fudbala FK ”Tekstilac” počela je sa radom 15. septembra 2006.godine. Školu su osnovali bivši fudbaleri navedenog kluba Slobodan Kovačević, Edin Porobić, Slađan Radanović i Nebojša Radan. Školu fudbala pohađa oko 100 polaznika, koji su raspoređeni u tri selekcije i to predpioniri 1997, 1998, 1999 i 2000. godište, sa kojom radi koordinator i trener  škole fudbala Slobodan Kovačević, sa selekcijom 2001, 2002. i 2003 godište radi pomoćni trener Slađan Radanović.

Predstavljamo Skolu fudbala FK Tekstilac

Od osnivanja škola fudbala je učestvovala na mnogobrojnim turnirima sa velikim uspjehom sa sve tri selekcije, a igrala je i sa Školama fudbala Modriče-Maxime, Vojvodine iz Novog Sada, Kozare iz Gradiške, Sloge iz Doboja, Drim-tima iz Srpca, Ljubića iz Prnjavora, Poleta iz Broda, Partizana iz Banja Luke… Škola fudbala je organizovala i  mnogobrojne turnire, a jedan od njih je, i ”Tradicionalni ”Velikogospojinski turnir u malom fudbalu ”za krsnu slavu SO-Derventa.

Uspjesi Škole fudbala su bili na raznim turnirima. Selekcija 1999. godine i mlađi, osvojila je prvo mjesto na prvom Novogodišnjem turniru opštine Obudovac, koji se igrao dana 27. decembra 2009. godine, gdje je nastupilo osam ekipa. Ekipa škole fudbala je došla do pobjedničkog postolja trijumfom nad ekipama: Orašje 3:2, Zvijezda iz Gradačca 1:0 i neriješeno sa Šidom 0:0, te u polufinalu trijumfovala nad ekipom Modriča-Maxime pobjedom 4:0 i u finalu pobjedila sa 2:0 domaćina Crvenu Zvijezdu D. Žabar – Obudovac. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Mladen Josipović iz Tekstilca, za najboljeg strijelca proglašen je David Gatarić iz Tekstilca i za najboljeg igrača proglašen je Ljubo Reljić iz Tekstilca. Za pobjedničku ekipu su igrali: Mladen Josipović, Marko Pejić, Siniša Simić, Ljubo Reljić, David Gatarić, Đorđe Vujičić, Dino Malkić, Boris Lejić, Dejan Đekić, Georgije Jaćimović i Stefan Simić.

Milan Đorđić – rs-sport.org

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here