Vijesti Kultura i obrazovanje Predstavljamo najuspješnije: Boris Miodanić, učenik generacije OŠ “Nikola Tesla”

Predstavljamo najuspješnije: Boris Miodanić, učenik generacije OŠ “Nikola Tesla”

0

Visok stepen odgovornosti i predanosti radu tokom svog devetogodišnjeg obrazovanja donijelo je Borisu Miodaniću priznanje učenik generacije Osnovne škole „Nikola Tesla“.

Ostvareni uspjeh i učešća na takmičenjima nisu ostali nezapaženi, tako da je Boris zasluženo ponio titulu đaka generacije.

Trebalo je uložiti mnogo truda, zalaganja i volje za učenjem. Srećan sam što sam baš ja đak generacije, a ujedno mi je bila i velika čast da budem učenik JU OŠ “Nikola Tesla”. Mlađim drugarima bih poručio da se trude jer se trud uvijek isplati, kaže Miodanić.

Omiljeni predmeti bili su informatika i matematika, tako da nije iznenađenje što se odlučio da svoje školovanje nastavi u računarsko-informatičkoj gimnaziji SŠC „Mihajlo Pupin“.

Učestvovao sam na školskim i opštinskim takmičenjima iz matematike, informatike, hemije i njemačkog jezika. Prošle godine sam na regionalnom takmičenju iz hemije osvojio 6. mjesto, a ove godine sam bio najbolji na opštinskom iz informatike, međutim, zbog situacije sa epidemijom korona virusa, regionalno takmičenje nije održano, što mi je jako žao, iskren je Miodanić, dodajući da voli i engleski jezik, ali da nije bilo organizovanih takmičenja uz tog predmeta.

U lijepom sjećanju ostalo mu je i prošlogodišnje učešće u kvizu “Nauči se, čovječe”, emitovanom na RTRS-u, a u kojoj je Miodanić bio predstavnik osmih razreda.

Što se tiče nastave na daljinu bilo je to jedno novo iskustvo, iako bi meni ipak bilo draže da smo išli u školu redovno. Maturska veče trebala je biti pravi doživljaj, pa se nadam da ću sa drugarima organizovati bar zajedničko druženje na Ukrini, kaže Boris.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here