Vijesti Kultura i obrazovanje Predstavljamo zanimanja Stručne škole: U odsjeku mašinstvo obrazuju se tri zanimanja tražena...

Predstavljamo zanimanja Stručne škole: U odsjeku mašinstvo obrazuju se tri zanimanja tražena u privredi – VIDEO

0

U susret predstojećem upisu učenika u školsku 2023/24 godinu, Stručna i tehnička škola Derventa objavila je informator za učenike koji završavaju devete razrede osnovne škole kako bi ih pobliže upoznali sa zanimanjima koja su im na raspolaganju.

Posebno interesantan je odsjek mašinstva koji obuhvata konstruisanje, programiranje i izradu i obradu mašinskih djelova.

Upisujemo tri razreda i to u zanimanja bravar-zavarivač, obrađivač metala i CNC programer. Svi ovi programi su veoma važni za našu industriju i privredu i traže se visoko kvalifikovani radnici u ovim oblastima. Jedna od glavnih prednosti našeg odsjeka je i to što imamo najsavremenije mašine i opremu za izradu. Najnovije CNC mašine, 3D štampači kao i oprema za zavarivanje u svim tehnologijama zavarivanja omogućavaju učenicima kvalitetnu praktičnu nastavu i vrhunske rezultate u budućoj karijeri, kažu u Stručnoj i tehničkoj školi.

Zanimanje obrađivač metala rezanjem se bavi različitim tehnikama sjecenja i oblikovanja metalnih dijelova, te za to koristi i odgovarajuće mašine čiju upotrebu upoznaje na velikom broju časova praktične nastave.

>> Video prezentaciju pogledajte OVDJE!

Bravari-zavarivači izrađuju različite metalne dijelove i konstrukcije, te se upoznaju sa svim tehnologijama zavarivanja uz upotrebu najnovijih mašina. Zavarivači su jedno od najtraženijih zanimanja u industriji, a sa radom u firmama učenici se upoznaju kroz školovanje zahvaljući dobroj saradnji škole sa privrednim subjektima.

Tehničar CNC tehnologija se pored izrade i obrade mašinskih dijelova bavi i konstruisanjem i programiranjem. Teorijsko znanje se odmah primenjuje na različite softvere i CNC mašine tako da učenici sve ono što nauče imaju priliku da vide i izrade. Prednost ovog zanimanja je što je po završetku srednje škole moguće dalje usavršavanje na raznim fakultetima.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here