Vijesti Društvo Preminuo Dervenćanin Spasoje Đenić, najstariji preživjeli učesnik NOR-a

Preminuo Dervenćanin Spasoje Đenić, najstariji preživjeli učesnik NOR-a

0

Dervenćanin Spasoje Đenić, najstariji preživjeli učesnik Narodnooslobodilačkog rata, preminuo je u 93. godini, rekao je sekretar derventskog SUBNOR-a Borislav Preradović.

Đenić je, rema evideniciji SUBNOR-a, bio najstariji preživjeli učesnik Narodnooslobodilačkog rata.

Bez obzira na svoje pozne godine bio je aktivan član udruženja, neko na koga smo se mogli osloniti i neko ko je svojim iskustvom doprinosio i bio primjer za nas ostale članove udruženja. Porodici i prijateljima upućujemo najiskrenije saučešće, naglasio je Preradović.

Spasoje Đenić je regrutovan u partizane sa 16 godina.

Moja majka i sestra su sarađivali sa partizanima, zbog čega su ih ustaše ubile, dok sam ja bio borac na liniji. Njihova imena se nalaze na spomeniku u Lugu. U ratu sam bio godinu i po, došlo je oslobođenje i naređenje da se mladi ljudi otpuste kući. Upravo mladima upućujem poruku da budu vrijedni i radišni, jer je to formula za uspijeh, govorio je Đenić svojevremeno.

Vrijeme sahrane biće naknadno saopšteno.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here