Vijesti Sport Prijem za Žanu i Stefana

Prijem za Žanu i Stefana

0

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić i njegov zamjenik Igor Žunić upriličili su prijem za predstavnike Šahovskog kluba Derventa koji su postigli zapažene rezultate na šestom prvenstvu Balkana koje je održano u Srbiji.

Prijem za Zanu i Stefana

Žana Kokanović u konkurenciji do 12 godina osvojila je prvo mjesto, a Stefan Tepić peto mjesto. To su značajni rezultati, s obzirom da je na prvenstvu učestvovalo dvadesetak takmičara iz sedam zemalja.

– Veoma sam radosna. Uspjela sam da pobijedim devet takmičara i osvojim prvo mjesto. Do sada sam bila prvak u Republici Srpskoj, BiH i Kupu Evrope- kaže Žana Kokanović, kojoj je tek 12 godina i pred kojom su novi izazovi.

Redovne pripreme u prostorijama Šahovskog kluba Derventa za Žanu su putokaz za osvajanje mnoštva medalja i pehara. Žana Kokanović je dvostruki dobitnik priznanja najperspektivniji sportista opštine Derventa. Svoje oduševljenje učešćem na Balkanskom prvenstvu iznio je i Miodrag Tepić, koji je do sada imao zapaženo učešće i rezultate na takmičenjima u RS i BiH.

Trener i vođa Škole šaha je Dragan Kokanović koji je rekao da su ostvareni rezultati na Balkanskom prvenstvu veoma značajni, jer se radi o veoma jakom takmičenju.

– Učešće sedam zemalja sa oko 20 takmičara govori o jačini prvenstva. U nekim zemljama šah je uveden u škole kao dopunski predmet, i takmičari koji dolaze na prvenstvo mnogo više pripreme i znanja sa sobom nose. Škola šaha pri Šahovskom klubu Derventa je startovala odmah nakon završetka rata, među prvima u RS i BiH okupili smo mlade naraštaje i sa njima počeli da radimo. Sada okupljamo 40 polaznika, uzrastva od šest do 18. godina. Ovih dana imali smo prvenstvo na nivou kluba i poznati su prvaci za 2010. godinu-kaže Kokanović, koji je dodao da je teško provnozirati dalju budućnost takmičara i polaznika u klubu.

– Prije par dana preminuo je prof. Drago Simić, koji je dosta vremena posvetio radu sa najmlađima. Bio je veoma radostan i nastojao je svoje znanje da što više prenese na najmlađe. Za nas je odlazak prof. Drage Simića veoma velik gubitak, i već razmišljamo da naredne godine na dan kada je umro organizujemo memorijalni turnir, za koji želimo da preraste u tradicio. To je nešto što je prof. Simić zaslužio za svoga života- rekao je Kokanović.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić uručio je skromne poklone uspješnim sportistima. – Oni su na jedan poseban način promovisali opštinu Derventa i svoj klub, da se na veoma jakom prvenstvu čuje za nas. Najbolji put da se postane čovjek je bavljenje sportom, a ovi mladi sportisti su već uveliko na tom putu- rekao je načelnik Simić.

N.S. – Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here