Vijesti Privreda Prikupljaju iskustva: Delegacije zadružnih saveza održale sastanak u Beogradu

Prikupljaju iskustva: Delegacije zadružnih saveza održale sastanak u Beogradu

0

U okviru kontinuirane međuzadružne saradnje između Zadružnog saveza Srbije i Zadružnog saveza Republike Srpske delegacije Srbije i Srpske održale su sastanak u Beogradu.

Sastanak je održan na inicijativu Zadružnog saveza Republike Srpske sa ciljem razmjene iskustava i rješenja iz oblasti zadrugarstva Republike Srbije, a povodom izrade i donošenja Programa zadružnog razvoja Republike Srpske 2019–2025. godine.

Posebna pažnja na sastnaku je posvećena realizaciji Programa „500 zadruga u 500 sela” koji je usvojila Vlada Republike Srbije.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Srbije Darko Božić istakao je ovom prilikom da će Vlada Srbije pokušati da obezbijedi određena sredstva za zadružni sektor Republike Srpske u cilju pokretanja i realizacije pilot projekta koji se trenutno realizuje u Srbiji, kao i za potrebu organizovanja sastanka ministara poljoprivrede Srbije i Srpske.

Sastanku u Beogradu u prostorijama Zadružnog saveza Srbije su prisustvovali Darko Božić, državni sekretar u MPŠV Republike Srbije, dr Siniša Perić, načelnik Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, Drena Đukić, viši stručni saradnik za zadrugarstvo u MPŠV Republike Srpske, Nikola Mihailovć, predsjednik ZS Srbije, Nebojša Prekić, predsjednik Opšteg zadružnog saveza za poljoprivredu i ruralni razvoj, Rajko Kulaga, predsjednik ZS Republike Srpske i Slavko Dobrilović, predsjednik ZS BiH ispred ZS Republike Srpske. ​

Vlada RS

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here