Vijesti Magazin Primjer za poslovanje u skladu s ESG standardima: MF grupacija učestvovala na...

Primjer za poslovanje u skladu s ESG standardima: MF grupacija učestvovala na EFSE konferenciji u Sarajevu

0

MF grupacija, skupa sa svojim članicama – MF bankom i Mikrokreditnim društvom Mikrofin, učestvovala je na konferenciji „Ulaganje za opšte dobro: ESG rizici za nagrade“ (Investing for the common good: ESG Risk to Rewards), koju je 18. i 19. septembra u Sarajevu organizovao Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE).

O integritetu članica MF grupacije te njihovoj posvećenosti ESG standardima kroz različite programe i incijative govorila je Sanja Babić – Halilović, Menadžer tržišta Mikrofina, u okviru panel diskusije „Usklađivanje profita i brige o okolini u održivom poljoprivrednom sektoru“ (Aligning profit and environmental stewardship in the sustainable agricultural sector).

Tom prilikom s učesnicima konferencije podijelila je iskustva Mikrofina, koji je usmjeren na finansijsku inkluziju poljoprivrednika i pojedinaca s otežanim pristupom bankarskom sektoru. Učešće na ESG konferenciji i njihova posvećenost ovoj oblasti pokazuje kako i finansijske institucije mogu doprinijeti stvaranju pozitivnih promjena u društvu, saopštili su iz Mikrofina.

Konferencija je na jednom mjestu okupila ključne aktere iz Bosne i Hercegovine i evropskih zemalja (predstavnike EFSE-a, poslovnog i svijeta finansija te javnog sektora) koji se zalažu za odlučnije djelovanje u ESG oblastima zaštita životne sredine, društvena odgovornost i savjesno korporativno upravljanje (Social, Enviromental, Governance).

Kroz brojna predavanja i panele ovaj događaj poslužio je kao platforma za razmjenu ideja, iskustava i najboljih praksi kako bi se postigao održiviji i odgovorniji pristup poslovanju.

Učešćem na konferenciji još jednom je potvrđena snažna opredijeljenost MF grupe za unapređenje održivosti i društvene odgovornosti u mikrokreditnom sektoru Bosne i Hercegovine, ali i dodatno obogaćena dugogodišnja saradnja s EFSE-om.

Derventa Cafe – Reklamni tekst

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here