Vijesti Najave i obavještenja “PRO-Budućnost”: Bespovratna sredstva za projekte kojim se promoviše međureligijska saradnja

“PRO-Budućnost”: Bespovratna sredstva za projekte kojim se promoviše međureligijska saradnja

0
“PRO-Budućnost” objavljuje drugi javni poziv na koji se mogu prijaviti udruženja žrtava rata, crkve i vjerske zajednice kao i nevladine organizacije usmjerene ka promovisanju međureligijskog dijaloga i odbori za međureligijsku saradnju.
Aplikanti svoje ideje i prijedloge trebaju kreiraju u skladu sa Platformom za mir (kliknuti za više informacija), koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.
Bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice, osigurana su, u kontinuitetu, kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost, putem javnih poziva za male grantove.
USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u BiH (MRV BiH).
Rok i način apliciranja
Od aplikanata se traži da do 20. aprila do 15:00 sati dostave prijavu putem “online” upitnika sa svim traženim obrascima (u nastavku).
Oblasti javnih poziva i obrasci
Projektni prijedlozi moraju se odnositi na izgradnju mira i jačanja povjerenja u BiH. Sredstva, tj. mali grantovi će biti na raspolaganju za oblasti/aktivnosti/inicijative iz nastavka.

Klikom na dokumente pored oblasti otvara se online upitnik i set dokumenata za aplikaciju:

Mali grantovi za podršku udruženjima žrtava rata

Online upitnik: Prijava.
Linkovi: JAVNI POZIV i OBRAZAC za projektni prijedlog.Mali grantovi za međureligijski dijalog
Online upitnik: Prijava
Mali grantovi za Odbore za međureligijsku saradnju/suradnju
Online upitnik: Prijava
Obrazac budžeta isti je za sve oblasti i dostupan je na OVOM linku.
Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here