Vijesti Kultura i obrazovanje “Projekat sedmica” učenicima SŠC “Mihajlo Pupin” donio mnoštvo zanimljivih i kreativnih aktivnosti...

“Projekat sedmica” učenicima SŠC “Mihajlo Pupin” donio mnoštvo zanimljivih i kreativnih aktivnosti – FOTO

0

Posljednja nastavna nedjelja u prvom polugodištu u SŠC „Mihajlo Pupin“ protekla je u znaku „Projekta sedmice“ i mnoštva zanimljivih i kreativnih radionica i aktivnosti.

Učenici su pokazali svoje znanje i kreativnost u brojnim oblastima – od kviz takmičenja o istoriji našeg grada, spelovanja, eksperimenata koji su povezivali oblasti geografije, biologije i fizike, do pripreme za maturalni ples.

„Projekat sedmica“ jeste aktivnost predviđena Nastavnim planom i programom, ali nisu u pitanju redovni časovi, nego različite aktivnosti koje su zajedno osmislili profesori i učenici. Imali smo puno različitih aktivnosti poput sportskih takmičenja i kvizova znanja, a veliki hit je bila „escape school“ kojeg su osmislili profesori srpskog i matematike. Djeca su tražila skrivene tragove i zadatke koje su rješavali i da bi mogli napustiti školu dok to ne riješe. Osim znanja koje su pokazali, imali su priliku naučiti i nešto novo, kaže direktorica ustanove Gordana Asentić, koja je dodala da je učenik Andreju Dušaniću tim povodom kreirao namjensku aplikaciju pomoću koje su lakše pratili sve aktivnosti.

Učenici su imali priliku učiti o ikonopisanju, a književnica Aleksandra Marilović ih je pobliže upoznala o značaju jezika, pozorištu, ljepoti pisane riječi te o odnosu duhovnosti i umjetnosti.

Mladi režiser Vuk Pijetlović je održao filmsku radionicu koji je učenicima približio tajne filmske umjetnosti, dok su doktori Igor Đujić, Milena Bjegović Đujić i Nemanja Čavić održali prezentacije mentalnom zdravlju, zaraznim bolestima i bolestima ovisnosti.

Nizom predavanja i radionica profesora i psihologa ove obrazovne ustanove učenici su upoznati sa važnosti komunikacije, pravilnog držanja tijela i zdrave ishrane, njemačkoj kulturi, informatici i softverstvu, matematici, fizici, osnovama glume, toleranciji i muzičkoj kulturi.

U okviru „Projekta sedmica“ organizovane su i stručne posjete uspješnim preduzećima “Unis”, “Tehpro” i “Digital Elektronik d.o.o.” gdje su učenici imali priliku da izbliza vide proces i organizaciju rada.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here