Vijesti Društvo Projekat vrijedan 3,5 miliona maraka: Završen elaborat o vodosnabdijevanju južnog dijela opštine...

Projekat vrijedan 3,5 miliona maraka: Završen elaborat o vodosnabdijevanju južnog dijela opštine Derventa

0

Preduzeće „Konus inžinjering“ iz Prnavora uručilo je danas načelniku opštine Miloradu Simiću izrađeni elaborat za vodosnabdijevanje južnog dijela opštine Derventa, na osnovu ugovora koji je prije pet mjeseci potpisan između ovog predućeća i naše opštine.

Značaj ovog projekta je veliki i veoma sam zadovoljan jer je ovaj dio posla obavljen na vrijeme, naveo je načelnik opštine Milorad Simić.

Stvoreni su preduslovi za izradu izvedbenog projekta, raspisivanje tendera i izbora izvođača, iznalaženje sredstava i na kraju vodosnabdijevanja kompletnog južnog dijela opštine i to Male Sočanice, Gornjih i Donjih Cerana, Pojezne, Gornje i Donje Osinju i Crnče. To je veliki zalogaj, ali smo mi već pokazali da to možemo kroz snabdijevanje druge polovine opštine. Nažalost, sve se poklopilo sa izbornom histerijom koja je donijela neke emisare koji su za glasove tvrdili da će vodu mještani dobiti džabe, ali uprkos tome prikupili smo 780 potpisa i nastavljamo dalje prema brojci od 1.000. Apelovao bih na domaćine koji su bili neodlučni da se prijave aktivistima i da ih evidentiramo i da vodovod dobije što više korisnika, poručio je Simić.

Radi se o vodosnabdijevanju jednog većeg područja sa izvorišta Bilića vrelo preko potisnog cjevovoda do rezervoara na koti Tomasovo brdo, odakle će se snabdijevati pomenuta naselja, pojasnio je projektant Slobodan Knežević.

Kroz elaborat su određene tehničke karakteristike vodovoda, od kojih su najbitnije dužina cjevovoda od 100 kilometara, zapremine potrebnog rezervoara od 150 kubika, te cijena koštanja koja iznosi oko 3,5 miliona maraka. Ovime su stvoreni svi uslovi za pripremu i izradu glavnih projekta i samu realizaciju ovog projekta. Kroz realizaciju se javilo oko 780 zainteresovanih subjekata i taj broj je rastao, a sistem predviđa da će vodovod obuhvatiti do 1000 domaćinstava, rekao je Knežević.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here